ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ
Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις στο δημόσιο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις στο δημόσιο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Όπως είπε, απολύσεις δε θα γίνουν αλλά κατά τη διάρκεια μετατάξεων θα κρίνει το ΑΣΕΠ με τις δικές του ορθολογικές και αντικειμενικές διαδικασίες εάν θα πρέπει να διακοπεί η συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους.

«Ήδη χωρίς να απολυθεί κανένας υπάλληλος το δημόσιο έμεινε κατά 52 χιλιάδες υπαλλήλους λιγότερους το 2010 ενώ προσελήφθησαν μόνο 1.000 άτομα», υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής.

Τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε πως από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο στενό δημόσιο τομέα.

«Όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο δημόσιο, να μην συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο» τόνισε ο υπουργός. Τη διαδικασία θα αναλάβει ο ΑΣΕΠ, ενώ την τύχη όσων θεωρηθούν ακατάλληλοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορείς στους οποίους εργάζονται.

Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο και τις αποδοχές, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι οι αποδοχές θα μειωθούν στους υψηλόμισθους υπαλλήλους, ενώ αναπροσαρμογές θα υπάρξουν σε ειδικά μισθολόγια όπως εκείνα των δικαστών, των διευθυντών ΕΣΥ, μελών των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλα. Αντίθετα, προβλέπεται ότι θα αυξηθούν οι μισθοί των χαμηλόμισθων υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης: Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο