ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλίμα τρόμου από τα ξένα Μέσα

Κλίμα τρόμου από τα ξένα Μέσα
Στην τακτική τρομοκράτησης λαού και αγορών επιμένει ο ξένος τύπος.

Στην τακτική τρομοκράτησης λαού και αγορών επιμένει ο ξένος τύπος.
Το… έργο άλλωστε είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Όταν η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει, τα ξένα ΜΜΕ, κατ’ εντολή «μεγάλων δυνάμεων» ξεκινούν την προπαγάνδα και την τρομοκράτηση.
Ξαφνικά όλοι επαναφέρουν τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, την πολιτική αστάθεια, την κοινωνική αναταραχή και πάει λέγοντας… μέχρι ότι θα παγώσει ο πλανήτης αν φύγει η μνημονιακή κυβέρνηση.


Τη σκυτάλη πήρε η Wall Street Journal, με άρθρο στην ηλεκτρονική της έκδοση και τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει ορισμένους επενδυτές».
Στο άρθρο σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τοποθετηθεί στην κυρίαρχη πολιτική σκηνή, αλλά ακόμα και αν έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, μερικοί δεν πείθονται.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε αντίθεση με δύο χρόνια πριν που η χώρα βρισκόταν στα βάθη της κρίσης χρέους, σήμερα τα βελτιωμένα δημόσια οικονομικά της υποδηλώνουν ότι υπάρχει μηδαμινός φόβος πλέον η χώρα να βγει από το ευρώ. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που ανοιχτά είχε δηλώσει ότι δε θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του μνημονίου, σήμερα τηρεί μια πιο μετριοπαθή στάση και τώρα το μόνο που επιθυμεί είναι τη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ωστόσο, επενδυτές ακόμα ανησυχούν ότι μια εκλογική διαδικασία θα προμήνυε μια νέα και πιο θυελλώδη σχέση με την τρόικα, εκτιμά η εφημερίδα.

Σχετικές ειδήσεις