ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες πιέσεις για συναίνεση στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Έντονες πιέσεις για συναίνεση στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Η σύσκεψη θα διεξαχθεί αύριο στις 12:30-Ένταση στις σχέσεις Προεδρίας-ΣΥΝ..

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα διεξαχθεί αύριο στις 12:30.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές προκειμένου να γίνει το κάλεσμα στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε και την πορεία της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση αναμένεται να παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει επιτακτικά το ζήτημα της συναίνεσης στους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως στον πρόεδρο της ΝΔ, ενόψει κρίσιμων αποφάσεων των Βρυξελλών για τη χώρα μας.

Πάντως συνεχίζεται η διακίνηση φημών και σεναρίων, όπως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ανασχηματισμός ή απόφαση για την ανάθεση υπουργικών θέσεων σε τεχνοκράτες.

Θετική η ΝΔ

Θετικά απάντησε η ΝΔ στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδουν την πρωτοβουλία αυτή σε μια προσπάθεια κλιμακούμενης συναίνεσης.

Παπαρήγα: Θα πάει αλλά χωρίς συναίνεση

Η Αλέκα Παπαρήγα θα προσέλθει στη σύσκεψη, με ξεκάθαρες θέσεις ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

"Ναι" ο Καρατζαφέρης

Από τους πρώτους, που είχαν ταχθεί υπέρ της διακομματικής συνεννόησης, είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος απάντησε θετικά στην πρωτοβουλία.

Ένταση στις σχέσεις Προεδρίας-ΣΥΝ

Ένταση προκλήθηκε στις σχέσεις της Προεδρίας και του Συνασπισμού.Συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου για την επιβεβαίωση της πληροφορίας περί σύγκλησης του Συμβουλίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμψε την Κουμουνδούρου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με την οποία τελικά επικοινώνησε. Ο Συνασπισμός ζήτησε διευκρινίσεις για το αντικείμενο της σύσκεψης με την Προεδρία να απαντά ότι, θα συζητηθεί η κατάσταση στην οικονομία.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επικοινώνησε με τον κ. Παπούλια και στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη «η Προεδρία της Δημοκρατίας να προστατευθεί και να μη γίνει μέρος σχεδιασμών και κομματικών σκοπιμοτήτων.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα προσέλθει αύριο στη σύσκεψη διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Ντόρα-Κουβέλης

Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά δεν προσκλήθηκαν, καθώς δεν αναγνωρίζονται ως κόμματα από τον κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό