ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς σαρωτικό ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός;

Προς σαρωτικό ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός;
Μελετά μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα κοιτώντας σε Ευρώπη και αγορές...

Σαρωτικό ανασχηματισμό προετοιμάζει ο πρωθυπουργός και ο χρόνος εκδήλωσής του αναμένεται από τα επόμενα 24ωρα μέχρι και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής.

Θα έχει προηγηθεί συμφωνία-εξπρές με την τρόικα μετά την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, οι υπουργοί στο νέο σχήμα δεν θα ξεπερνούν τους 12 ενώ δραματική θα είναι η μείωση και στον αριθμό των υφυπουργών.

Στόχος του πρωθυπουργού να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας στο εξωτερικό αλλά και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.

Οι τεχνοκράτες

Μελετάται η είσοδος τεχνοκρατών στην κυβέρνηση και ακούγονται τα ονόματα των Λουκά Παπαδήμου, Τάκη Αράπογλου, Απόστολου Ταμβακάκη, Βασίλη Ράπανου, Γιάννη Στουρνάρα και Τάσου Γιαννίτση(σ.σ μετρά δυο θητείες ως υπουργός.)

Μεγάλο ερωτηματικό σε μια τέτοια κίνηση παραμένουν οι κορυφαίοι της κυβέρνησης, όπως Πάγκαλος, Βενιζέλος, Σκανδαλίδης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης.

Οι εν αναμονή

Από τους εν αναμονή υπουργούς ξεχωρίζουν τα ονόματα της Έλενας Παναρίτη, του Γιώργου Φλωρίδη, του Ηλία Μόσιαλου, του Πέτρου Ευθυμίου, του Χρήστου Πρωτόπαπα και του Κώστα Καρτάλη.

Επικρατέστερες για αναβάθμιση φέρονται δυο κυρίες. Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.