ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συναίνεση» Μάξιμου-Ντόρας για τον αριθμό των βουλευτών!

«Συναίνεση» Μάξιμου-Ντόρας για τον αριθμό των βουλευτών!
Με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη, για μείωση του αριθμού των βουλευτών...

Με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη, για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, φαίνεται πως συντάσσεται ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μιλώντας στο Μεγάλο Κανάλι, ο βουλευτής Λαρίσης, τόνισε πως «θα πρέπει να γίνουν συμβολικά κάποιες κινήσεις και ήμουν εξ αυτών που είπαν ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στοιχειώδους, αξιοπρεπούς τρόπου πολιτεύεσθαι. Αλλιώς, η επόμενη βουλή θα είναι μια βουλή με γόνους τζακιών, με πλουσίους και βεβαίως πρόσωπα που για να μπορέσουν να πολιτευθούν θα μετατρέπονται σε «βαποράκια» μεγάλων συμφερόντων».

Το γαλάζιο στέλεχος, υπογράμμισε ακόμη πως υπάρχει δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση στον κόσμο και πως φυσικό είναι το μέγιστο της ευθύνης να πέφτει σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. «Αυτή η κριτική, όμως, πολλές φορές πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Και σε όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και σε όσους βρέθηκαν στη βουλή να νομοθετούνε. Μπορεί να είναι εύκολος στόχος ο βουλευτής, ωστόσο, εκείνο που χρειάζεται να δούμε είναι πως μπορούμε θεσμικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», σημείωσε.