ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάτρητο το πόθεν έσχες του Άκη

Διάτρητο το πόθεν έσχες του Άκη
Πλουτισμό που δεν δικαιολογείται εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης..

Πλουτισμό που δεν δικαιολογείται εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Αργύρη ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες της Βουλής.

Το πόρισμα των ελεγκτών το παρέδωσε ο κ. Αργύρης στον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση υποβρυχίων κ. Μάρκο Μπόλαρη και σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι από την χρήση του 2000 προκύπτει «αύξηση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Τσοχατζόπουλου κατά 55.616.733 δρχ. η οποία δεν δικαιολογείται» ενώ «το 2004 ο πρώην υπουργός αγοράζει δύο ακίνητα αξίας 85 χιλ. ευρώ και 30 χιλ αυρώ αντίστοιχα δίχως να φαίνεται σχετική τραπεζική ανάληψη».

Επιπλέον, «την περίοδο 1998- 2000 οι τραπεζικοί λογαριασμοί της πρώην συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου εμφανίζουν καταθέσεις με γερμανικά μάρκα δίχως να προσκομιστούν τα σχετικά αντίγραφα. Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις του πρώην υπουργού την περίοδο 2000-2003».