ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδης προετοιμασία της κυβέρνησης για την κατάρτιση της λίστας

Πυρετώδης προετοιμασία της κυβέρνησης για την κατάρτιση της λίστας

Διανύουμε ήδη τριήμερο εντατικών διαβουλεύσεων προκειμένου να οριστικοποιηθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων που περιμένουν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα τη Δευτέρα.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Η απόφαση του Eurogroup οι δυνατότητες που διανοίγονται για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης αλλά και η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει η κυβέρνηση τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των θεσμών συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου του Σαββάτου (21/02) που διήρκησε 4 και πλέον ώρες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενημέρωσαν εκτενώς τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου, ενώ οι υπουργοί έκαναν πολλές ερωτήσεις για το κλίμα των διασκέψεων στις Βρυξέλλες και τα λεπτά σημεία της κατ αρχήν συμφωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ελληνικό υπόμνημα θα περάσει από τους εταίρους, και ότι δεν θα υπάρξει νέο Eurogroup. Η σύνταξη της λίστας των μεταρρυθμίσεων θα ολοκληρωθεί σήμερα, Κυριακή, και θα σταλεί, συμπλήρωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, κόκκινη γραμμή είναι το μνημόνιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές δη κυβέρνηση συνεχίζει με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστή στη λαϊκή εντολή.

Σε ενημέρωση που έκανε μετά την συνεδρίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα χρειαστεί να υπάρξουν διαβουλεύσεις και στο επόμενο Eurogorup. Υπογράμμισε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και αναζητείται κοινός τόπος με τους εταίρους. Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν τίθεται θέμα συζήτησης για επαναφορά της διαπραγμάτευσης της προηγούμενης κυβέρνησης». Είπε ακόμη ότι δεν προβλέπεται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Στο δια ταύτα, η μάχη αναμένεται σκληρή, όπως επιβεβαίωσε και στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας, για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Όπως διαρρέεται πάντως από το Βερολίνο τα δύσκολα και ουσιαστικά για την Αθήνα θα έρθουν μετά το πέρας του τετραμήνου. Προς το παρόν, το πρώτο τεστ για την ελληνική κυβέρνηση είναι τη Δευτέρα που οι Ευρωπαίοι θα πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποφασιστεί αν θα περάσει η συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις