ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ενόψει μεσοπρόθεσμου

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ενόψει μεσοπρόθεσμου
Η λήξη των διαπραγματεύσεων του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα σηματοδοτούν...

Η λήξη των διαπραγματεύσεων του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα σηματοδοτούν την έναρξη των έντονων διεργασιών με την κοινοβουλευτική του ομάδα και τους υπουργούς, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί άτυπο υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε την Παρασκευή με τους δανειστές.

Την Τρίτη θα γίνει η σύσκεψη του Διευρυμένου Τομέα Εργασίας οικονομικών όπου αναμένεται να συμμετάσχει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα πλαισιώσουν και οι κύριοι Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Ραγκούσης, Ρέππας και η Λ. Κατσέλη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής παίρνοντας έτσι τη μορφή συνεδρίασης κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς όμως την παρουσία του Γ. Παπανδρέου.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από πολλούς ως μια προσπάθεια του Μαξίμου να αποφύγει – τουλάχιστον για την ώρα - την σύγκλιση του συγκεκριμένου οργάνου που ενδεχομένως θα έφερνε τον πρωθυπουργό σε άμεση επαφή με την γκρίνια των βουλευτών του.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει υπουργικό Συμβούλιο. Ο Γ. Παπανδρέου θα ενημερωθεί για τις βασικές ενστάσεις της κοινοβουλευτικής του ομάδας και δεν αποκλείεται ορισμένες από αυτές να τις υιοθετήσει χαλαρώνοντας ελαφρώς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.