ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου: «Δεν τίθεται ζήτημα μη στήριξης του μεσοπρόθεσμου»

Παπακωνσταντίνου: «Δεν τίθεται ζήτημα μη στήριξης του μεσοπρόθεσμου»
Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα...

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπως είπε στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, διευκρίνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να ψηφιστεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς, όπως είπε: «δεν βγαίνουν οι χρόνοι».

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το 2012, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα προβλέπει απλοποίηση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και μείωση του ΦΠΑ, ο οποίος, ωστόσο, στην εστίαση θα ανέβει στο 23%.

Πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να υποστήριξε, πως δεν είναι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ενταχθούν και τα τρόφιμα στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επίσης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες στην εφαρμογή του μνημονίου, καθυστέρηση την οποία απέδωσε στην ύφεση της οικονομίας.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στους στόχους της και εκτίμησε ότι δεν τίθεται ζήτημα μη στήριξης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και το αυτομαστίγωμα», είπε χαρακτηριστικά.