ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακωνσταντίνου: «Τρόμαξε», αλλά εμμένει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Παπακωνσταντίνου: «Τρόμαξε», αλλά εμμένει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ...

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να αντικρούσει τα «πυρά» των βουλευτών του κόμματος αναγνώρισε ότι δεν ελέχθη τόσο καθαρά από την αρχή σε πόσο δύσκολο δρόμο έμπαινε η Ελλάδα.

Ωστόσο, υπενθύμισε στους βουλευτές την τεράστια πίεση εκείνης της περιόδου, αλλά και το γεγονός ότι πολλά πράγματα ανακαλύφθηκαν στην πορεία.

«Τρομάζω όταν ακούω ότι δεν έγινε τίποτα» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: « Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι πώς με αυτόν τον διοικητικό μηχανισμό θα προχωρήσει το Μεσοπρόθεσμο. Δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η «πλατεία». Ακούω τα συνθήματα «να φύγει το ΔΝΤ, η κυβέρνηση και το χρέος» και σκέπτομαι «εντάξει να φύγει το ΔΝΤ και η κυβέρνηση, αλλά το χρέος;»

O κ. Παπακωνσταντίνου, επιπλέον, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε: «ζούμε σε υπερχρεωμένη χώρα και αυτό πληρώνουμε, αλλά γι' αυτό κάτι πρέπει να γίνει και δίκαια, όπως οι βουλευτές ζήτησαν.»

Όσο για τις αιτιάσεις βουλευτών για τη μη δίωξη των παρανόμως πλουτισάντωνυπενθύμισε σειρά περιπτώσεων που έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ στην αποστροφή βουλευτή, ο οποίος υποστήριξε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα αποτελέσει «θρυαλλίδα κοινωνικής έκρηξης», απάντησε: «αν δεν ψηφιστεί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.»

Αναφορικά, εξάλλου με τις παρατηρήσεις άλλων βουλευτών περί μη έγκαιρης λήψης μέτρων από τον Οκτώβριο του 2009 αναρωτήθηκε: «αν τότε λαμβάνονταν περισσότερα μέτρα, πώς θα αντιδρούσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο κόσμος;»

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε κατά τη συνεδρίαση ότι:

*πριν ψηφιστεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο θα έχουν κατατεθεί και οι εφαρμοστικοί νόμοι,

*προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση της κ. Λούκας Κατσέλη για αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, ενδεχομένως όχι τον υπερδιπλασιασμό τους, όπως πρότεινε η υπουργός Εργασίας.