ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Συμφωνία με τους εταίρους μέχρι τις 5 Ιουνίου

Σκουρλέτης: Συμφωνία με τους εταίρους μέχρι τις 5 Ιουνίου

Την άποψη ότι η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την πληρωμή δόσης προς το ΔΝΤ, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (19/05/2015) ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία είναι η 5η Ιουνίου. Όλοι γνωρίζουν ότι διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στο χρηματοδοτικό» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένας έντιμος και θετικός συμβιβασμός, για το οποίον πρέπει να κάνουν πίσω και οι δύο πλευρές», ενώ την ίδια στιγμή τόνισε ότι λογική της συμφωνίας είναι αυτή των «χαμηλών πλεονασμάτων» διαφορετικά, «θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε αυτά τα θέματα μετά από λίγο».

«Δεν υπάρχει ρήγμα με την αριστερή πλατφόρμα» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από την Βουλή «μία συμφωνία για να έχει ισχύ θα πρέπει να κυρωθεί με κάποιον τρόπο. Το ουσιαστικό είναι να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας. Το ρίσκο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας»

Τόνισε ότι «η ενότητα της κυβέρνησης και του κόμματος, είναι απαραίτητα για να πάμε μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις