ΠΟΛΙΤΙΚΗ

20 ημέρες «φωτιά» για την κυβέρνηση

20 ημέρες «φωτιά» για την κυβέρνηση
Νέα συνεδρίαση ΚΤΕ Οικονομικών την Τετάρτη...

Στην πιο κρίσιμη περίοδο μπαίνει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα καθώς μια σειρά κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και η διαδικασία ψήφισής του την 30η Ιουνίου θα θέσουν σε σκληρή δοκιμασία την συνοχή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και πάλι διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών μόνο όμως ως προς την συμμετοχή των βουλευτών καθώς αυτή την φορά τον κ. Παπακωνσταντίνου θα συνοδεύει η κυρία Λούκα Κατσέλη ή ο υφυπουργός της κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. Η συνεδρίαση θα είναι σύντομη καθώς ξεκινά στις 14:30 λήγει στις 16:30 προκειμένου βουλευτές και Παπακωνσταντίνου να μεταφερθούν στην αίθουσα που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Πάντως, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί και απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. Η προηγούμενη φορά που συνεδρίαση ΚΤΕ οικονομικών έπεσε πάνω σε απεργία δημοσιογράφων ήταν στις 7 Απριλίου, όπου συζητιόταν το νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» και λίγο έλειψε να είχαμε την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου!

Η πρώτη και δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου στην επιτροπή οικονομικών θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 24/6. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έως τότε δεν αποκλείεται να έχει φτάσει στην Βουλή και ένας τουλάχιστον εφαρμοστικός νόμος (αποκρατικοποιήσεις, φορολογικά κ.α.). Το μεσοπρόθεσμο θα εισέλθει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 28/6 για συζήτηση ενώ την Πέμπτη 30/6 θα γίνει η ψηφοφορία του, που ως γνωστόν θα ακολουθήσει την διαδικασία που ακολουθείται και στην ψηφοφορία του προϋπολογισμού.