ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Γιώργο

Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Γιώργο
Σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική χωρίς πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται να συγκλίνουν...

Σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική χωρίς πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται να συγκλίνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως προκύπτει από την εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο άνδρες, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα και του newsbomb.gr.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως όρο για να συμφωνήσει, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση, επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, εάν αυτός είναι το βάρος. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον πρωθυπουργό, πως δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, καθώς δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη τόσου του κόσμου όσο και των αγορών.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε συνεργάτες του ζήτησε να υπάρξει συμφωνία σε μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας όχι μόνο από τη ΝΔ αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Είπε επίσης πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να έχει διευρυμένη ατζέντα και δεν θα περιορίζεται μόνο στο θέμα των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά θα περιλαμβάνει και βαθύτερες αλλαγές.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του και να κάνει τη δουλειά του, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Την ίδια ώρα τα δυο μεγαλύτερα κόμματα ερίζουν για το σε ποιον ανήκει η πατρότητα της πρότασης.