ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ο Παπανδρέου, πρωθυπουργός εν κενώ

Σαμαράς: Ο Παπανδρέου, πρωθυπουργός εν κενώ

Οξύτατη επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση - Δείτε την ομιλία

''Σήμερα άκουσα τον πρωθυπουργό να διερωτάται γιατί η χώρα να μην έχει προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, εμείς του έχουμε την απάντηση γιατί εσείς και το κόμμα σας δεν το επέτρεψαν, κρεμασμένος στα κάγκελα του λιμανιού του Πειραιά τορπιλίσατε κάθε μεταρρύθμιση της ΝΔ.''

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην Κ.Ο της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου πως τοποθετήθηκε σαν να μην έγινε τίποτα χθες, σαν να μην ήταν «πρωθυπουργός εν κενώ.»

Ο κ. Παπανδρέου υπέκυψε στις πιέσεις του εσωτερικού του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως βλέπει με αηδία να διαστρεβλώνονται οι θέσεις του κόμματός του.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε μόνος του, αυτό που είχε προτείνει ο ίδιος, σημείωσε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Επανέλαβε πως ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.

Επισήμανε δε πως αποδέχθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του ώστε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της αρχικής τους συνομιλίας, δεν υπήρξαν σημεία τριβής. Αποκάλυψε, επίσης, πως έθεσε και το θέμα της κατάργησης του νόμου για την ιθαγένεια για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο δείχνει επιμονή στο ίδιος λάθος, προχωρά σε περισσότερους φόρους και νέες οριζόντιες περικοπές.