ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: «Μην πέσετε στα δόκανα της κυβέρνησης»

Α. Παπαρήγα: «Μην πέσετε στα δόκανα της κυβέρνησης»
Σκληρές αντικυβερνητικές …εκφράσεις χρησιμοποίησε η Γενική...

Σκληρές αντικυβερνητικές …εκφράσεις χρησιμοποίησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τον σύντομο χαιρετισμός που απεύθυνε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Η κ. Παπαρήγα προέτρεψε τους εργαζόμενους να μην πέσουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στα δόκανα της κυβέρνησης και πως πιστωτές και οφειλέτες είναι αποφασισμένοι να «γδάρουν τον ελληνικό λαό».

«Καμία αυταπάτη. Μην πέσετε στα δόκανα που θα σπείρει η κυβέρνηση, η παλιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Πιστωτές και οφειλέτες θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι έχοντας συμφωνήσει να γδάρουν τους λαούς, να γδάρουν τον ελληνικό λαό», δήλωσε και κατέληξε «Θα σκεφτούν μόνο το πως θα κατανείμουν τις ζημιές και τα κέρδη, ούτως ώστε να ανακάμψει η νέα επίθεση των μονοπωλίων».

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου του Πανελληνίου Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ακούστηκαν συνθήματα κατά του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» και υπέρ της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και το «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», όπως το χαρακτήρισε, ότι με την πολιτική τους ευνοούν «τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων». Ακολούθως οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.