ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηγετική εμφάνιση Σαμαρά – Ζητάει εκλογές

Ηγετική εμφάνιση Σαμαρά – Ζητάει εκλογές
Την αίσθηση της ολικής Επαναφοράς δημιούργησε με τη σημερινή του ομιλία...

Την αίσθηση της ολικής Επαναφοράς δημιούργησε με τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς.

Μαχητικός, αποφασισμένος και με σκληρή γλώσσα και εύστοχα, καυστικά σχόλια, απέρριψε να «χαρίσει» ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση «συγκόλλησης» και «κομματικής σωτηρίας», όπως την χαρακτήρισε, επαναλαμβάνοντας πως πραγματική λύση είναι μόνο οι εκλογές.

«Μπορεί να νομίζετε ότι κερδίζετε λίγο χρόνο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη χάσει η Ελλάδα άλλο χρόνο», τόνισε, ζητώντας εκ νέου πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ανακοινώνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση «γιατί κατά βάθος», όπως είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «ούτε κι εσείς την εμπιστεύεστε».

Ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε μάλιστα το νέο σχήμα - κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση-, «λύση έσχατης και όχι έκτακτης ανάγκης» και «κυβέρνηση απελπισίας και όχι ελπίδας», περιγράφοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, το αποτέλεσμα-παρωδία, του τριήμερου πολιτικού θρίλερ της περασμένης εβδομάδας .

«Δεχθήκατε να παραιτηθείτε από το πρωθυπουργικό αξίωμα για να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοξο και χρειάζονται ριζικές αλλαγές», σημείωσε, επιρρίπτοντας στον πρωθυπουργό την ευθύνη του ναυαγίου, σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

«Ο πρωθυπουργός τελικά δεν μπόρεσε να τολμήσει κυβέρνηση σωτηρίας και προχώρησε σε κυβέρνηση κομματικής σωτηρίας», παρατήρησε, θέτοντας ταυτόχρονα θέμα προσωπικής εμπιστοσύνης.

«Το αστείο περί επικοινωνιακής διαχείρισης δεν το δεχόμαστε», ανεβάζοντας τους όρους και βάζοντας κόκκινες γραμμές, στην κυβερνητική επιχειρηματολογία, των τελευταίων ωρών.

Το ΠΑΣΟΚ παραπληροφορεί για τις θέσεις μας

Ο αρχηγός της ΝΔ, έδειξε να πατά γερά στα πόδια του, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, δημοσίως, για την πρακτική παραπληροφόρησης που πραγματοποιεί συστηματικά στο εξωτερικό.

«Υπάρχει κάτι πέρα από την αθλιότητα. Η γελοιότητα… Αυτά εμένα δεν με αγγίζουν. Τη χώρα βλάπτουν!», επεσήμανε.
Διατηρώντας μάλιστα την εικόνα του Εθνικού Ηγέτη, διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι στο εξωτερικό θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της εθνικής και θα συνεχίσει να μην καταγγέλλει την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι του δίνεται συχνά η ευκαιρία στα διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να μην βλάψει τη χώρα. Έκρουσε όμως τον κώδωνα στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας την πως αν συνεχίσει την τακτική της παραπληροφόρησης που «δεν είναι άσχετη από το κόμμα και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού», μέσα στην Ελλάδα θα το καταλάβει καλά πως τα αστεία τελειώσανε.

«Δεν πάτε έξω για να πείσετε αλλά για να πεισθείτε»

Ο Αντώνης Σαμαράς δε δίστασε να υπογραμμίσει και τη μεγάλη διαφορά κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εσείς δεν πάτε στο εξωτερικό για να πείσετε. Πάτε για να πεισθείτε και μετά να γυρίσετε να πείσετε και εμάς», τόνισε

Όργιο λαϊκισμού με επίκεντρο τη συναίνεση

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για «τις μεγάλες αλλαγές», είπε κατά λέξη «Μην προσθέσουμε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Λέξεις όπως το δημοψήφισμα και τη συναίνεση τις βάζετε προσχηματικά. Είναι λέξεις καταφύγια για να αποφύγετε την ευθύνη μας».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέβασε τους τόνους και για το θέμα της συναίνεσης.

«Τον τελευταίο καιρό είδαμε ένα όργιο λαϊκισμού με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση…. αυτή τη φορά ο λαϊκισμός έπεσε στο κενό», κατέληξε.

«Βάση της Συναίνεσης είναι η Επανεκκίνηση της Οικονομίας και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής με την Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου», επανέλαβε, αποδεικνύοντας πως ο ίδιος είναι ανοιχτός, ακόμη και μετά τα τελευταία γεγονότα, σε ένα νέο γύρο διαλόγου θέτοντας όμως συγκεκριμένες σοβαρές προϋποθέσεις.