ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ίδια μέρα Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικοί

Την ίδια μέρα Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικοί
Στις 30 Ιουνίου θα ψηφιστεί σύμφωνα με πληροφοφίες το "πακέτο" Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικοί νόμοι...

Τη δυνατότητα άμεσης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων την ίδια μέρα, διερεύνησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Οι πιέσεις που δέχθηκε ο κ. Βενιζέλος στο Eurogroup ήταν ασφυκτικές, καθώς οι δανειστές επιμένουν να συνδέουν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου συνολικά.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα δανειακά μας αποθέματα στερεύουν οπότε χρειαζόμαστε άμεσα την πέμπτη δόση, αναγκάζει τον κ. Βενιζέλο να φέρει ενδεχομένως με τη μορφή του κατεπείγοντος τους εφαρμοστικούς νόμους, με πιθανότερη ημερομηνία ψήφισης την 30η Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενο προγραμματισμό θα είχαμε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου την 30η Ιουνίου και θα ακολουθούσαν τις επόμενες εβδομάδες οι εφαρμοστικοί νόμοι (αποκρατικοποιήσεις, φορολογικά, ενιαίο μισθολόγιο κ.α.).

Με το νέο σενάριο, όλα αυτά γίνονται ένα πακέτο, για το οποίο οι βουλευτές θα αναγκαστούν να αποφασίσουν με μία μόνο ψήφο.