ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πιστεύει στη συναίνεση ο πρωθυπουργός, είπε ο Α. Σαμαράς

Δεν πιστεύει στη συναίνεση ο  πρωθυπουργός, είπε ο Α. Σαμαράς
Να πείσει ότι είναι υπέρ της συναίνεσης προσπάθησε να πείσει για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός...

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά το κλείσιμο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προσπάθησε για άλλη μια φορά να πείσει ότι είναι υπέρ της συναίνεσης.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς του φώναξε από τα έδρανα αυτό που έχουν καταλάβει οι περισσότεροι. Ότι, δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου είχε «σαμποτάρει» από την αρχή κάθε συναινετική προσπάθεια.

Γ. Παπανδρέου: «Εγώ σας κάλεσα να δούμε από κοινού και, μάλιστα, σας κάλεσα να συνδιαπραγματευτούμε ακόμα και το φορολογικό, αυτό που εσείς προτείνατε. Το αρνηθήκατε. Να συνδιαπραγματευτούμε με την Τρόικα. Η Κυβέρνηση, εσείς και όποια άλλα κόμματα θέλουν, να καθίσουμε μαζί, να βάλουμε κάτω το φορολογικό και να δούμε όλες τις καλές λύσεις. Δεν το δεχτήκατε. Εμείς είπαμε «όχι» στη συναίνεση ή εσείς; Μα εγώ το ζήτησα.»

Α. Σαμαράς: «Μα δεν το πιστεύετε».

Γ. Παπανδρέου: «Κρίνετε τις προθέσεις μου; Γιατί δεν ήρθατε κ. Σαμαρά τότε, για να δείτε αν πράγματι οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς; Δεν το κάνατε. Όχι - όχι, αφήστε να μιλήσω. Εγώ πρότεινα και το είπα σε όλους τους Αρχηγούς, είπα να δούμε από κοινού ένα φορολογικό σύστημα, ακόμα πιο απλό, πάντα με πνεύμα δικαίου και πιο ελαφρύ, εφ’ όσον μπορούμε να εγγυηθούμε όλοι μαζί ότι θα αποδώσει καλύτερα, χτυπώντας τη φοροδιαφυγή.»