ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωνία πριν από την ψήφιση

Αγωνία πριν από την ψήφιση
Κορυφώνεται η αγωνία για το κυβερνητικό επιτελείο λίγες ώρες πριν την ψήφιση...

Κορυφώνεται η αγωνία για το κυβερνητικό επιτελείο λίγες ώρες πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Ο αστάθμητος παράγοντας εξακολουθεί να προβληματίζει την κυβέρνηση, αφού μπορεί να θεωρούν μονάχα έναν βουλευτή σίγουρο για την καταψήφιση, εντούτοις δεν μπορεί να αποκλείεται ο οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει εκφραστεί – τουλάχιστον δημόσια – μέχρις στιγμής.

Στο κλίμα του προβληματισμού όμως πολλοί βουλευτές και συνομιλητές του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν διστάζουν να εκδηλώνουν την αισιοδοξία τους.

Εχθές το βράδυ κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στο κοινοβούλιο, ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν δίσταζαν να εκφράσουν την πεποίθησή τους ότι θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από τον κ. Αθανασιάδη.

Οι πλέον αισιόδοξοι μάλιστα έλεγαν πως περιμένουν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία και στήριξη από τη Δημοκρατική Συμμαχία της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπολόγιζαν 156 με 158 ψήφους στο κοινοβούλιο και μάλιστα συμπλήρωναν ότι στο τέλος της ημέρας ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς θα μετρά μεγαλύτερες απώλειες από την κυβέρνηση.

Πέραν του κ. Αθανασιάδη ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος έχει εκφραστεί υπέρ της ψήφισης, ενώ η κα Χρύσα Αράπογλου κρατάει κλειστά τα χαρτιά της.