ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Μυρίζει Παρακράτος…

Σαμαράς: Μυρίζει Παρακράτος…
Απαντήσεις για τα χθεσινά επεισόδια ζήτησε...

Απαντήσεις για τα χθεσινά επεισόδια ζήτησε από Χρήστο Παπουτσή ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο, στο επίμαχο βίντεο που προέβαλε το Αlter.

Έκανε μάλιστα λόγο για σκηνές που «μυρίζουν κάτι χειρότερο από ανικανότητα, μυρίζουν παρακράτος».

«Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε μικρές ομάδων ελάχιστων κουκουλοφόρων, πώς θα ελέγξετε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας; Πώς θα διαπραγματευθείτε με τους δανειστές μας καλύτερους όρους; Θα σας πω το ηπιότερο που μπορεί να σας πει κανείς. Και ίσως το χειρότερο που μπορεί να ακούσει ένας πολιτικός: Είστε, τελικά, λίγοι! Πολύ λίγοι... Ο λαός το έχει αντιληφθεί ήδη. Και εσείς θα το καταλάβετε στις εκλογές!», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς

Απάντηση στη χθεσινή μομφή Παπανδρέου

«Επαναλαμβάνετε μονότονα ότι η ‘’μόνη λύση είναι το Μεσοπρόθεσμο’’, μια που, όπως λέτε, και η Τρόικα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν δέχονται τις απόψεις μας... .σε λίγους πάλι μήνες, και εκείνοι και η Τρόικα και εσείς, θα διαπιστώσετε ότι πράγματι, το ‘’φάρμακο’’ της συνταγής αυτής χειροτέρεψε την κατάσταση του ‘’ασθενή’’», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας πως η Τρόικα στην τελευταία Έκθεσή της, αποδέχεται μια σειρά από ‘’γαλάζιες’’ προτάσεις μας.

Τόνισε μάλιστα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι είναι δυσάρεστο να γίνεται «βασιλικότερος του Βασιλέως» και πως είναι απογοητευτικό να ταυτίζεται απόλυτα με ότι προτείνουν οι ξένοι και η Τρόικα.

Σχετικά με την κεντρική διαφοροποίηση για τους φορολογικούς συντελεστές, σημείωσε πως «μας είπε η Τρόικα – και επαναλαμβάνει η κυβέρνηση – ότι αν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, θα αυξηθεί το έλλειμμα: Ακούστε: το αντίθετο συνέβη και αυξήθηκε το έλλειμμα! Όχι «θα» συμβεί. Ήδη συνέβη: Αυξήσατε τους φόρους και μειώθηκαν τα φορολογικά έσοδα! Με αποτέλεσμα να αυξηθεί το έλλειμμα... Δεν το λέμε εμείς, αποδείχθηκε ήδη: Η αύξηση των φόρων ήταν λάθος. Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτε περίεργο: Απλώς, διορθώστε το λάθος!»

«Εμείς δεχθήκαμε να κάνουμε μέχρι και Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Εσείς το αρνηθήκατε στο τέλος. Γιατί το αρνηθήκατε; Γιατί δεν αντέχετε να μοιραστείτε τις ευθύνες διακυβέρνησης, έστω και σε κρίσιμες ώρες. Δηλαδή, κάνατε πίσω για καθαρά μικροκομματικό όφελος. Αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Γιατί δεν αντέχετε να διαπραγματευθείτε το Μνημόνιο. Κι αυτό φάνηκε τις μέρες αυτές. Όταν λέμε εμείς «επαναδιαπραγμάτευση», εννοούμε να περάσουν εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν Επανεκκίνηση της Οικονομίας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Όταν λέτε εσείς επαναδιαπραγμάτευση, εννοείτε να πάρουμε τα ελάχιστα εκείνα που μας δίνουν οι ξένοι, όταν διαπιστώνουν πως έκαναν λάθος. Δεν εννοούμε, λοιπόν, τα ίδια πράγματα. Γι’ αυτό και δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε...», τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε πως το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα βήμα ακόμα στο λάθος δρόμο. Ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη χρεοκοπία και πως ο ίδιος –ως κυβέρνηση- θα κληθεί να διαχειριστεί τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ, αφού και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ χθες, το είπαν καθαρά ότι το μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνει!

«Εγώ και μόνος ‘’και μετά πολλών’’ και χωρίς εσάς και μαζί σας, θα εξακολουθώ να δίνω τη μάχη για να αλλάξει η λάθος πολιτική. Και να αρνούμαι πεισματικά τη διαιώνιση ενός λάθους», επανέλαβε από το βήμα της Βουλής.

Για 180 ψήφους : « Δεν εκβιαζόμαστε. Ετοιμάζεστε να δραπετεύσετε»

«Ακούμε τώρα να μας... «απειλείτε», ότι θα φέρετε τη νέα δανειακή Σύμβαση, το λεγόμενο Μνημόνιο-ΙΙ, με 180 ψήφους. Μάλιστα υπουργός της Κυβέρνησής σας είπε ότι η ψήφιση με 180 δεν απαιτείται από το Σύνταγμα, αλλά θα το κάνετε για να πιέσετε την Αντιπολίτευση. Δηλαδή για να την εκβιάσετε… Μην κουράζεστε. Σας το λέμε ξεκάθαρα και σας το λέμε από τώρα, για να κάνετε τους λογαριασμούς σας. Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της Πολιτικής, θα το καταψηφίσουμε και τότε. Και με 180 και με 250 και με... 300 να το φέρετε!», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εγώ βγάζω ένα συμπέρασμα ακούγοντας για 180: Ότι ετοιμάζεστε να αποδράσετε μέσα από πρόωρες εκλογές! Γιατί γνωρίζετε άριστα τη θέση μας από ανύποπτο χρόνο: εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Εκτός αν εκείνο που δεν σας άφησαν οι δικοί σας να κάνετε, δηλαδή να παραιτηθείτε πριν λίγες μέρες, τώρα θέλετε να το κάνετε, ζητώντας 180. Μα καλά, τέτοια μανία παραίτησής έχετε;», διερωτήθηκε εμφατικά, σημειώνοντας πως τέτοιους εκβιασμούς, η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται...

Ο αρχηγός της ΝΔ, διαβεβαίωσε για τη διάθεση της ΝΔ να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα για την περιστολή της σπατάλης, για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας και πως δεν θα στηρίξει τη νέα «φορο-επιδρομή».