ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «έβαλε» με τους Οίκους ο Γ. Παπανδρέου

Τα «έβαλε» με τους Οίκους ο Γ. Παπανδρέου
Επίθεση στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου...

Επίθεση στους οίκους αξιολόγησης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα αν «είμαστε αδύναμοι για τους αντιμετωπίσουμε».

Συμπλήρωσε δε πως αν οι οίκοι υποβαθμίσουν κατά μια ακόμα βαθμίδα την Ελλάδα, τότε θα έχουν περισσότερη επιρροή από τη Βουλή, πράγμα, που όπως είπε, είναι απαράδεκτο.

Από το στόχαστρό του, δεν ξέφυγαν και τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησε ότι προβλέπουν συνεχώς καταστροφές και με τις αναλύσεις ή και την προπαγάνδα τους εκμεταλλεύονται το φόβο του κόσμου. Παρατήρησε δε πως τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης πρόβλεπαν την πτώχευση καθημερινά, όμως «εμείς ακόμα αντέχουμε.»

Κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι, ως κυβέρνηση δημιούργησε κοινωνικό και οικονομικό χάος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το βάρος και την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, για πολλά χρόνια υπέστη κακοδιαχείριση, επισημαίνοντας ότι έλειψε η δημοκρατική και διαφανής διαχείριση της εξουσίας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναφερόμενος στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού, τόνισε, πως «πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί.»

Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε την πρότασή του περί έκδοσης ευρωομολόγων ενώ χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης προς τις δυνατότητες του ελληνικού λαού την παρουσία στην Αθήνα 300 και πλέον στελεχών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.