ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Όθωνας: «Η σύγχρονη Ελλάδα δεν πρέπει να πορεύεται με εμμονές»

Μ.Όθωνας: «Η σύγχρονη Ελλάδα δεν πρέπει να πορεύεται με εμμονές»
Την ανάγκη να μην επιτρέπεται, να μην ανέχεται και να μην συγκαλύπτεται οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός του πλαισίου...

Την ανάγκη να μην επιτρέπεται, να μην ανέχεται και να μην συγκαλύπτεται οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός του πλαισίου των συνταγματικών επιταγών τόνισε ο Μανώλης Όθωνας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα.

«Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία είναι σύγχρονος δημοκρατικός θεσμός, ασπίδα της κοινωνίας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Αυτή είναι η αποστολή της στα πλαίσια του συντάγματος και του κράτους δικαίου».

«Η σύγχρονη Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται με εμμονές μετεμφυλιακές, ούτε με πολιτικά στερεότυπα που ανήκουν σε άλλες εποχές, άλλες κοινωνικές και οικονομικοπολιτικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Όθωνας είπε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν υπάρχουν ενέργειες που ξεφεύγουν από τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής και επιχειρησιακής δράσης της ΕΛΑΣ όμως , πρόσθεσε, είναι όχι μόνο άδικο, όχι μόνο υπερβολικό, καθόλου χρήσιμο να εστιάζουμε σε μεμονωμένες και αποσπασματικές τέτοιες ενέργειες χάνοντας τη συνολική εικόνα, την ουσία του θέματος.

Τέλος αφού μίλησε για επικίνδυνες ατραπούς επεσήμανε: «Όσο είναι καιρός το σύνολο του πολιτικού συστήματος και οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που είναι αλήθεια ότι δεν παίρνουν με σαφήνεια αποστάσεις από τέτοιες συμπεριφορές, πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που όχι μόνο δεν υιοθετούν αλλά αποδοκιμάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα για να αποκρούσουν αντιλήψεις νοοτροπίες και πρακτικές που στην εξέλιξη τους μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες».