ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει διακοπές

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει διακοπές
Την εικόνα μιας κυβέρνησης που εργάζεται ακόμη και το καλοκαίρι, σε αντίθεση με πέρυσι, θέλει να δώσει φέτος ο πρωθυπουργός...

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που εργάζεται ακόμη και το καλοκαίρι, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν είχε προτρέψει τους υπουργούς να πάνε διακοπές, θέλει να δώσει φέτος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Έχει καταστήσει σαφές μέσω του περιβάλλοντός του ότι δεν επιθυμεί μακράς διάρκειας και κυρίως προκλητικές διακοπές από υπουργούς.

Δίνοντας ο ίδιος το «καλό παράδειγμα», αποφάσισε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μην πραγματοποιήσει το «Συμπόσιο της Σύμης», να μην κάνει εξορμήσεις τα τριήμερα σε νησιά και βέβαια να μην φωτογραφίζεται με το κανό…

Στην προσπάθεια για διαμόρφωση καλής κυβερνητικής εικόνας συντελεί και η απόφαση για συνέχιση των εργασιών της Βουλής καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό υποχρεώνει ούτως ή άλλως τους υπουργούς να βρίσκονται στην Αθήνα, αφού πρέπει να συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής και να απαντάνε στις ερωτήσεις βουλευτών.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη, πότε δεν έδειξε ούτως ή άλλως ότι είναι φανατικός οπαδός των διακοπών.

Ακόμη και όταν τις έκανε, επισκεπτόταν τον νομό Θεσσαλονίκης.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα, επισήμανε με νόημα σε δημοσιογράφους ότι αυτός …δεν κάνει διακοπές στη Μύκονο.

Παρόλα αυτά, στις διάφορες καλοκαιρινές εξορμήσεις των βουλευτών, αναμένεται να καταγράψουμε επεισοδιακές σκηνές σε βάρος τους, φαινόμενο που αποτελεί καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης των συγκεκριμένων περιστατικών. Άγνωστο βέβαια παραμένει τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Μόσιαλος και σε ποια κατεύθυνση μπορεί να γίνει αυτό, αφού όποια μέτρα και αν λάβει και ειδικά αν πρόκειται για πρόσθετη αστυνόμευση, το πιθανότερο είναι ότι θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.