ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλίτσες για ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία και Ευρώπη ετοιμάζει ο Σαμαράς

Βαλίτσες για ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία και Ευρώπη ετοιμάζει ο Σαμαράς
Τέσσερα μεγάλα ταξίδια φαίνεται πως προγραμματίζει να κάνει το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της ΝΔ...

Τέσσερα μεγάλα ταξίδια φαίνεται πως προγραμματίζει να κάνει το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τις πληροφορίες –που δεν επιβεβαίωσε επισήμως η «Συγγρού»- για επίσκεψη στην Αμερική προκειμένου να έχει σειρά επαφών με κορυφαίες προσωπικότητες όπως τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρι, την υπουργό Εξωτερικών κ. Χίλαρι Κλίντον, την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Νάνσι Πελόσι αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, στο φως έρχονται σκέψεις της ΝΔ για Προεδρική επίσκεψη στην Κίνα, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Το χρονοδιάγραμμα των ταξιδιών αυτών, δεν έχει σε καμία περίπτωση κλειδώσει. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να επιθυμεί –όταν κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή- να τα πραγματοποιήσει, ενδυναμώνοντας παράλληλα με τις διεθνείς επαφές του και το ηγετικό του προφίλ

«Υπάρχουν τέσσερις ανοιχτές προσκλήσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό που είναι πάρα πολύ σημαντικές. Η μια είναι η πρόσκληση να επισκεφτεί τις ΗΠΑ. Είναι μια ανοιχτή θα έλεγα σελίδα του προγράμματός του, η οποία σχεδιάζεται εδώ και καιρό θα δούμε τώρα και θα σας το επιβεβαιώσει επίσημα το κόμμα όταν θα υπάρχει πραγματικά προγραμματισμός. Υπάρχει επίσης μια πρόσκληση από την Κίνα, η οποία είχε διατυπωθεί από τον Κινέζο πρωθυπουργό όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, στη συνάντηση που είχαμε τότε με τον Κινέζο πρωθυπουργό. Υπάρχει μια πρόσκληση από την Τουρκία, παλαιότερη, από το κόμμα του ΑΚΑΠΕ την οποία μας είχε μεταφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος όταν ήρθε και τον είδαμε με τον κ. Αβραμόπουλο, και υπάρχει βεβαίως ανοιχτός ο προγραμματισμός και για επισκέψεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες θα προγραμματιστούν κάποια στιγμή ώστε και διμερώς να έρθουν κοντύτερα το κόμμα μας με τα αδελφά κόμματα, τα ευρωπαϊκά, σε μια σειρά από πτυχές της πολιτικής που πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί», σημείωσε αναλυτικά ο Γραμματέας προγραμματισμού της ΝΔ, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2.

Πάντως τα κεντρικά της ΝΔ, επιλέγουν τη σιωπή, ως προς τις «ταξιδιωτικές προθέσεις» του Αντώνη Σαμαρά, καθώς το πρόγραμμα του δεν έχει οριστικοποιηθεί. Είναι επίσης προφανές ότι η επικοινωνιακή ομάδα του αρχηγού της ΝΔ προτιμά πιθανό ευχάριστο αιφνιδιασμό, σε περίπτωση που τελικώς επιτευχθούν συναντήσεις κορυφής σε υπερατλαντικά -και όχι μόνο- ταξίδια, παρά να δώσει την αίσθηση πως ο πρόεδρος της παράταξης, βρήκε κλειστές πόρτες, σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν τελικώς ορισμένα από τα σχέδια της.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αμερική ο Σαμαράς τον Σεπτέμβριο