ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετός διαβουλεύσεων, άλλοι όμως αποφασίζουν...

Πυρετός διαβουλεύσεων, άλλοι όμως αποφασίζουν...
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης...

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, την οποία στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν ως τη δυσκολότερη των τελευταίων δύο χρόνων.

Το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει ασταθές, καθώς οι διαφορετικές φωνές που ακούγονται από ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο για την Ελλάδα.

Στο τραπέζι έχουν πέσει σκέψεις για αστραπιαίες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όσο περνούν όμως οι ώρες φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιοριστεί μόνο σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους του.

Οι συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες αλλά και του υπουργού Οικονομικών με τους ομολόγους του έχει αποφασιστεί αν μείνουν επτασφράγιστο μυστικό, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες με μία καθαρή και σαφή πρόταση, την οποία θα βάλει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων.

Από την Κυριακή, οπότε έφυγε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και τη στιγμή που θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς συσκέψεις, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο ή Κυβερνητική Επιτροπή.

Γεγονός παραμένει ότι όσο δυνατά και αν έχει μπει η κυβέρνηση στην κούρσα της Συνόδου Κορυφής, οι προσδοκίες είναι συγκρατημένες και αυτό γιατί την Πέμπτη άλλοι αποφασίζουν…