ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε μια μέρα χαμένη έως τη ΔΕΘ

Ούτε μια μέρα χαμένη έως τη ΔΕΘ
Την εβδομάδα του 15αύγουστου, φιλοδοξούν να τους «χαρίσει», ο Αντώνης Σαμαράς, στενοί του συνεργάτες, τομεάρχες και γραμματείς της παράταξης.

Την εβδομάδα του 15αύγουστου, φιλοδοξούν να τους «χαρίσει», ο Αντώνης Σαμαράς, στενοί του συνεργάτες, τομεάρχες και γραμματείς της παράταξης, προκειμένου να περάσουν κάποιες οικογενειακές στιγμές, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως εφέτος δεν υπάρχουν περιθώρια για διακοπές.
Η παράταξη βρίσκεται κυριολεκτικά σε προεκλογικό συναγερμό, αφού όπως λένε επιτελικά στελέχη της «Συγγρού», η «χαρακτηριστική δυσαρμονία» απέναντι στην κυβέρνηση και το λαό και τα «σημεία αποδόμησης» που εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν σοβαρές ενδείξεις πως ο τόπος δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές.
Φουλ επίθεση
Το επικοινωνιακό επιτελείο φαίνεται πως έχει καταλήξει στην μετωπική σύγκρουση με τη συμπολίτευση.
Οι τόνοι μάλιστα θα επιχειρηθούν να κρατηθούν ψηλά, προκειμένου να μην παρασύρει την κοινωνία η θερινή ραστώνη, ενώ ο πρωθυπουργός θα αποτελεί στο εξής σταθερό στόχο για τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.
Μετά τον χαρακτηρισμό «ανεύθυνο παρατηρητή» που απέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο Γιάννης Μιχελάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε προσωπικά χθες το βλέμμα του στο πρωθυπουργό, οξύνοντας την αντιπαράθεση και με αφορμή το θέμα του ΕΣΠΑ, ζήτησε απευθείας εξηγήσεις από τον πρόεδρο της κυβερνήσεως, για τις καθυστερήσεις.
Λίγη ώρα μάλιστα αργότερα, ο κος Σαμαράς έθετε τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του καλώντας τον -δια του εκπροσώπου του κόμματος- να αποπέμψει τον «απαράδεκτο», όπως τον αποκάλεσε, Γιάννη Ραγκούση.
Η στρατηγική της ρήξης και της ανάδειξης των ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου, μοιάζει να αποτελεί πια προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως

Περιοδείες μετά…προτάσεων
Οι προεκλογικοί ρυθμοί αποτυπώνονται και στις πυρετώδεις προετοιμασίες περιοδειών ανά την Ελλάδα, με έντονο προεκλογικό χρώμα.
Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως δεν επιθυμεί επιστροφή του κόμματος στην εξουσία στη λογική του ώριμου φρούτου, επιδιώκει να είναι οπλισμένος με όσο το δυνατόν καλύτερα επεξεργασμένες προτάσεις αλλά και να συνεχίσει τις ηχηρές παρεμβάσεις του πάνω σε κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας αλλά και της οικονομίας.
Ήδη μάλιστα, πέραν από το Ζάππειο 2 και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, ο πρόεδρος του κόμματος διαθέτει στις αποσκευές του:
31 προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση, καθώς και
5 προτάσεις για συναίνεση στο πεδίο του Τουρισμού, με την υπογραφή ενός «Εθνικού Συμβολαίου», για την στήριξη της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας