ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λογομάχησαν Παπανδρέου-Παπουτσής

Λογομάχησαν Παπανδρέου-Παπουτσής
Εμφανής είναι πλέον ο εκνευρισμός στα στελέχη της κυβέρνησης, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά ασυνεννοησίας...

Εμφανής είναι πλέον ο εκνευρισμός στα στελέχη της κυβέρνησης, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά ασυνεννοησίας και έλλειψης συντονισμού, καθώς η πρώτη – ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές -συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παραλίγο να εξελιχθεί σε ενδοκυβερνητική κρίση.

Πρωταγωνιστές ο πρωθυπουργός κ. Γ.Α. Παπανδρέου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με «πέτρα του σκανδάλου» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και αρμόδιου για τη ναυτιλία κ. Χάρη Παμπούκη, ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την ενόχλησή του για τα συγκεκριμένες δηλώσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για «υπονόμευση από μέλη της κυβέρνησης που εγείρουν θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με ενσωμάτωση και του λιμενικού».

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν αυτή που έφερε ωστόσο την αμηχανία στα μέλη του υπουργικού, καθώς ο Γ.Παπανδρέου φέρεται να είπε «Δεν θέλω υπουργούς κολλημένους στις καρέκλες. Η δουλειά είναι συλλογική».

«Είμαστε κολλημένοι με την αξιοπρέπεια μας», επανήλθε στο θέμα ο κ. Παπουτσής.

Πάντως κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν απευθυνόταν προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Το μήνυμα πάντως φαίνεται πως είχε πολλούς αποδέκτες.