ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Πιπιλή: Νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών μέσω… ΙΚΑ

Φ. Πιπιλή: Νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών μέσω… ΙΚΑ
Θα μπορούν ακόμα και οι παρανόμως εισελθόντες θα προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)...

Νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών μέσω… ΙΚΑ, καταγγέλλει, με επίκαιρη ερώτησή της προς τον Υπουργό Εργασίας, η γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής, Φωτεινή Πιπιλή, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σύμφωνα με τις οποίες με την αρχή της ισχύος του Εργόσημου θα μπορούν ακόμα και οι παρανόμως εισελθόντες και διαμένοντες στη χώρα, ανεξαρτήτως δε του χρόνου εισόδου να προσέρχονται στα κατά τόπους ΚΕΠ και να προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Η κα Πιπιλή ζητά να πληροφορηθεί εάν οι ανακοινώσεις Σπυρόπουλου έχουν την κάλυψη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «είναι εθνικά επικίνδυνη η τακτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί με κάθε τρόπο τη μετατροπή της Ελλάδας σε «παράδεισο» των παράνομων μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και των νομίμως εργαζομένων αλλοδαπών. Να αποσυρθεί αμέσως κάθε ανάλογη απόφαση ή καν σκέψη».

Όπως αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων ο Διοικητής του ΙΚΑ επέμεινε ότι η χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους του παράνομους μετανάστες είναι και προσοδοφόρα για το ΙΚΑ, αλλά και κοινωνικά δίκαιη διευκρίνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες μετά από πέντε χρόνια θα μπορούν ως κάτοχοι πλέον του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης να διεκδικούν τη νομιμοποίησή τους.