ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη με ρακές και μπόλικες…μαντινάδες (pics)

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη με ρακές και μπόλικες…μαντινάδες (pics)

Περιοδεία στην Κρήτη με ρακές και πολλές… μαντινάδες, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε εύθυμο κλίμα συνομίλησε με πολίτες στην αγορά του Ηρακλείου βγάζοντας μάλιστα αρκετές selfies.

Ιδιαίτερα χαλαρός και ευδιάθετος παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Ηρακλείου, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

mhtsotakhs krhth 5

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με την νεολαία της πόλης, τσίμπησε μεζέδες, ήπιε ρακές και άκουσε μπόλικες ευχετήριες μαντινάδες με πολιτικό σχόλιο.

mhtsotakhs krhth 2

«Με κάθε τρόπο βγες μπροστά και κάμε ότι πρέπει, να διώξεις την Αριστερά αυριανέ ηγέτη» και «Μη ξεχνάς τον τόπο σου και την καταγωγή σου αυριανέ πρωθυπουργέ να το ‘χεις για τιμή σου», ήταν δυο από τις μαντινάδες που άκουσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή του να κινηθεί με γνώμονα το ρεαλισμό και την κοινή λογική, δίχως ίχνος λαϊκισμού, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους του νησιού.

mhtsotakhs krhth 3

«Δεν έχω καμία πρόθεση να λαϊκίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αν υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας είναι επειδή οι πολιτικοί υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν πράξη. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές».

Μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το Κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης».

mhtsotakhs krhth 4

Για τα ζητήματα προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα. Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

«Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων. Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις