ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρομαγμένος» και αμήχανος ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

«Τρομαγμένος» και αμήχανος ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Θα πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις με αυταπάρνηση για την παραμονή μας στο Ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός...

Φοβισμένος από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, που αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής έκρηξης και βάζουν θηλιά στο «λαιμό» της κυβέρνησής του, αλλά και αμήχανος εξαιτίας της κλιμάκωσης των ευρωπαϊκών πιέσεων, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της 76ης ΔΕΘ.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έθεσε ως στόχο την παραμονή της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όλες τις απαραίτητες αποφάσεις.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια καταστροφική χρεοκοπία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος και την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχο για την παραγωγή πλεονασμάτων.

«Μόνο έτσι θα ανακτήσει η χώρα την αξιοπρέπειά της. Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», υπογράμμισε.

Αρχίζουν οι έρευνες για τα πετρέλαια

Ανακοίνωσε πως αρχίζουν οι έρευνες για τα πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και την Κρήτη. Άμεσα, συμπλήρωσε, θα υπογραφεί η σχετική προκήρυξη.

Κάθε σπίτι με έναν εργαζόμενο!

Υιοθετώντας, πάντως, πολιτικές πτωχοκομείου, έθεσε ως στόχο «να μην υπάρχει ελληνική οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο» ενώ ανέφερε πως θα διατεθούν από 3,5 δισ. ευρώ για νέους ανέργους και άτομα με αναπηρία, αναμένοντας έκρηξη των ανισοτήτων από την ακολουθούμενη πολιτική της βαθιάς ύφεσης.

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς όπως επισήμανε, είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Για το ενιαίο μισθολόγιο, εκτίμησε πως θα φέρει δικαιοσύνη στο δημόσιο ενώ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, υπογράμμισε ότι, θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέου πλούτου και θέσεων εργασίας.

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε για πολλοστή φορά πως θα ενταθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ στάθηκε στη δημοσιοποίηση της λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε, πως έρχονται η Συνταγματική Αναθεώρηση και ο νόμος για τα δημοψηφίσματα, όπως και το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, με στόχο κατά τον ίδιο την αποκατάσταση της διαφάνειας.

Επίσης ανέφερε πως στο εξής θα υποχρεούνται να δημοσιοποιούν το «πόθεν έσχες» τους, όσοι κατέχουν ΜΜΕ.

«Θα συγκρουστώ με αντιλήψεις που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έφτασε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.