ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Τσίπρας και Καμμένος θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες τους με κάθε τίμημα

Βούλτεψη: Τσίπρας και Καμμένος θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες τους με κάθε τίμημα

«Η κυβέρνηση παρουσιάζει συνεχώς μια εικονική πραγματικότητα. Συγκρίνουν συνεχώς τον κακό τους εαυτό με τον χειρότερό τους εαυτό. Αν δείτε τα στοιχεία της οικονομίας του 2014 και τα συγκρίνετε με τα σημερινά θα διαπιστώσετε ότι όλοι οι δείκτες είναι πεσμένοι. Απλώς συγκρίνουν το καταστροφικό 2015 με το 2017, όπου προσπαθούν ακόμη να επιστρέψουν στο 2014».

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, η βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Η Σοφία Βούλτεψη εκτιμά ότι «Βαρουφάκης και λοιποί λειτουργούν υπέρ των Τσίπρα- Καμμένου. Διότι τους δίνουν την ευκαιρία να απευθύνονται σε δύο ακροατήρια συγχρόνως. Στους "ακραίους" αριστεριστές και στους "συντηρητικούς" νοικοκυραίους». Προσθέτει δε εμφατικά: «Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει να παραμείνουν στις καρέκλες τους με οποιοδήποτε τίμημα».

Η βουλευτής της ΝΔ λέει ότι «πρέπει η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο από την εξουσία» των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων αναρωτώμενη «αν είναι δυνατό να προχωρά μια οικονομία με capital controls».

Όσον αφορά τη δικαιοσύνη, επισημαίνει ότι «τέτοιες παρεμβάσεις είχαν να γίνουν από την εποχή της δικτατορίας», ενώ τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών», και ότι «θεωρεί τη χώρα τσιφλίκι της».

Αναφορικά με την επιλογή των σημαιοφόρων στα σχολεία, η κ. Βούλτεψη υπογραμμίζει: «Η σημαία ανήκει σε όλους. Η σημαία, όμως, είναι ένα σύμβολο, ένα έπαθλο, κάτι για το οποίο αξίζει να θυσιαστείς. Δεν μπορεί να μπαίνει σε καμιά κλήρωση».

Σχετικά με την κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε «ψυχραιμία και σωστή ανάλυση των καταστάσεων», επισημαίνοντας ότι στα εθνικά ζητήματα «δεν χωρούν ούτε επικοινωνιακά τερτίπια ούτε θριαμβολογίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πυρκαγιές, η πρώην υφυπουργός μίλησε για έναν συνδυασμό κακής συγκυρίας, ολιγωρίας και έλλειψης σχεδίου, παρατηρώντας: «Η κυβέρνηση και όλοι οι "αρμόδιοι" εννοούν να προβάλλουν το "αλάθητό τους" ακόμη και πάνω στις στάχτες».

Καταλήγοντας η κ. Βούλτεψη εκτιμά ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τη ΝΔ, «γιατί τώρα είδαν πως όλα όσα τους υποσχέθηκαν (σ.σ.: τα κυβερνητικά κόμματα) ήταν ένα ψέμα. Θα μας εμπιστευτούν γιατί τώρα βλέπουν πως το 2014 ήμασταν στην πόρτα της εξόδου από την κρίση, και αυτό το είχαμε καταφέρει εμείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις