ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και ΟΝΝΕΔ ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πάτρα

Μητσοτάκης και ΟΝΝΕΔ ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πάτρα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (12/09/2017) ηΝέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούν την άμεση παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πάτρων, μετά το σάλο που προκλήθηκε σε σχολή του Πανεπιστημίου της πόλης, όπου βρέθηκαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία.

«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το περιστατικό σημειώθηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πατρών είχαν προ ημερών προσπαθήσει να καλύψουν τους 106 φοιτητές, ζητώντας επιτακτικά από τη Σύγκλητο του ιδρύματος να άρει την απόφασή της.

Σχετικές ειδήσεις