ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί για το Σκοπιανό

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό και η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα με το κλίμα, όπως είπαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να είναι ψυχρό.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες τη διαπραγμάτευση για το όνομα, και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Έτσι, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας προς αξιοποίηση.

Άσκησε κριτική και για την τακτική του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη που δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Ο κατακερματισμός της λύσης, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

Η ΝΔ, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Επανέλαβε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς και κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι».

Γιατί ήταν κλειστός ο ήχος και η εικόνα κατά τη συνάντηση

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η απουσία εικόνας και ήχου από το εσωτερικό του Μαξίμου, κατά την διάρκεια της συνάντησης των δυο αντρών.

Εθιμοτυπικά, κατά την διάρκεια των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, η κρατική τηλεόραση, καλύπτει τα πρώτα λεπτά με ένα μικρό εισαγωγικό των δυο συνομιλητών, κάτι που δεν συνέβη σε αυτή τη συνάντηση

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, για το περιστατικό της εικόνας και του ήχου, αμέσως μετά την συνάντηση, σχολιάζοντας για την έλλειψή τους πως ήταν «αίτημα του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό», ανφέρει χακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μαξίμου για Μητσοτάκη: Επέλεξε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των Σκοπίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις