ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis – Κουτσούμπας: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή

Σκάνδαλο Novartis – Κουτσούμπας: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή

Προανακριτική Novartis | Ειδήσεις: Την πρόθεση του ΚΚΕ να ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (21/02) ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση και σημείωσε: «Και στο σκάνδαλο Novartis και στα προηγούμενα, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Η προσπάθεια να εμφανιστεί η διαφθορά ως η κύρια αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων. Το ίδιο λέει και ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας λένε πως φταίει το σύστημα, μια πολιτική που έχει στο DNA της το κυνήγι του κέρδους. Η κυβέρνηση βγάζει λάδι το ίδιο το σύστημα. Μόνο που ούτε οι μίζες, ούτε η διαφθορά μπορούν να κρύψουν πως αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου».

«Δεν υπάρχει ούτε ένα καπιταλιστικό κράτος που να μην είχε τα δικά του σκάνδαλα. Η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους. Έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμη επεισόδιο ανταγωνισμού μεταξύ των ΗΠΑ και χωρών της Ευρώπης. Η πηγή του προβλήματος αποτελεί πως το φάρμακο είναι ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών εταιρειών», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Θα υπάρχει πάντα κάποιος πρόθυμος να δωροδοκήσει κάποιον υπουργό. Θα υπάρχουν πάντα οι όμιλοι που θα θέλουν να εξαγοράσουν και να διαφθείρουν. Γι αυτό ενώ δεν λείπουν τα νομοθετικά μέτρα, συνεχώς αναπαράγονται φαινόμενα διαφθοράς και παρανομίας», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις