FUN TIME

Καλά νέα για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Καλά νέα για δάνεια δημοσίων υπαλλήλων

Πρόβλεψη για τη ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία εξυπηρέτησης και αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι που υπάγονται στις ρυθμίσεις του, θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι μετά από συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο, «θα προστεθεί στο νομοσχέδιο και ρητά μια πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία, με προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με την διαδικασία εξυπηρέτησης και αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου».

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι «για το κάθε πρόσωπο θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και η συνολική περιουσιακή κατάσταση». Αυτό, είπε, θα προστεθεί και ρητά, ως ρύθμιση στο νομοσχέδιο. «Η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και η οποία προβλέπει ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που δεν ανήκει στην τραπεζική αγορά, μπορεί να διακανονίσει όλα τα δάνεια που έδωσε σε δημοσίους υπαλλήλους και σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι έχουν τώρα πρόβλημα λόγω εργασιακής εφεδρείας για τυχόν μείωση των αποδοχών τους, υπήρχε και στον αρχικό νόμο του 2010 του Μνημονίου, υπάρχει και στο νομοσχέδιο, υπάρχει και για την εργασιακή εφεδρεία και για το νέο μισθολόγιο», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: antistrofa.gr