ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά μέσων ενημέρωσης

ΣΥΡΙΖΑ κατά μέσων ενημέρωσης

Εναντίον του «καταρρέοντος συστήματος διαπλοκής της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας» καταφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την «παλλαϊκή έκρηξη» -όπως τη χαρακτηρίζει- κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας από τα χθεσινά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΜEGA, STAR και ΣKAΪ, τα οποία έκαναν λόγο για «οργανωμένο σχέδιο μειοψηφιών με στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας».

«Έφτασαν δε στο σημείο είτε ευθέως, είτε μέσω φιλοξενούμενων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί τις αποδοκιμασίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι προσχεδίασε και προέτρεψε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την περίπτωση του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA, τονίζεται ότι αρνήθηκε το δικαίωμα παρέμβασης τόσο στον εκπρόσωπο Tύπου, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και στο σύμβολο της εθνικής αντίστασης, Μανώλη Γλέζο.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι δεν υιοθετεί τις αποδοκιμασίες απέναντι στο πρόσωπο και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, «ο οποίος πρέπει να αποτελεί σύμβολο ενότητας του λαού και εγγυητή της πιστής εφαρμογής του Συντάγματος και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος».