ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές από τον Παπούλια ζητεί ο Σαμαράς

Εκλογές από τον Παπούλια ζητεί ο Σαμαράς

Την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να αποφευχθεί το δημοψήφισμα και η χώρα να πάει απευθείας σε εκλογές, ετοιμάζεται να ζητήσει το μεσημέρι, στις 12, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Πρόεδρε, οτιδήποτε άλλο, πέραν των εκλογών αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», αναμένεται να είναι η φράση-κλειδί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα ζητήσει εκλογές αλλά και σαφή παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια.

Ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί άκρως επικίνδυνη τη «ζαριά» που έριξε χθες βράδυ, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αφού εκτιμά πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, πέραν του ότι πλήττει βάναυσα την κοινωνική συνοχή, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος του εθνικού διχασμού, κρεμάει και την παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη από μια κλωστή.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος», ο σκληρός χαρακτηρισμός του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, που εκτίμησε πως η κυβέρνηση, αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.

Σε κάθε περίπτωση στελέχη της Συγγρού θεωρούν πως ο πρωθυπουργός θέλει να δραπετεύσει και αφού «δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη ΝΔ, που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό της συναίνεσης και των πιέσεων», επιθυμεί τώρα να επιμερίσει τις ευθύνες και να ρίξει το «μπαλάκι» σε έναν ολόκληρο λαό.

Στο στρατόπεδο Σαμαρά, φαίνεται πως εξετάζουν όλες τις λύσεις, ακόμη και της μαζικής αποχώρησης-παραίτησης των βουλευτών του κόμματος από τη Βουλή, ώστε να τραπεί η χώρα σε εκλογές, σε περίπτωση που ο ΠτΔ, δεν αναλάβει ο ίδιος συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.