ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει τις εξελίξεις»

«Όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει  τις εξελίξεις»

Την ανάγκη «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ώστε «να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα», ανέδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη της συνάντησής του, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας ακόμη ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και τόνισε ότι «πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα, που βασανίζει τον ελληνικό λαό, πού πάμε, τι κάνουμε». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε λύση σε αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού».

Η συνάντηση κράτησε λίγα μόνο λεπτά με τον Α. Σαμαρά εν συνεχεία να πετάει το «μπαλάκι» στον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας πως η παραίτησή του θα ξεμπλοκάρει τις εξελίξεις.

«Το ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Και βέβαια όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους» είπε κλείνοντας.

Πάντως κυβερνητικές πηγές, ως αντίδραση στις δηλώσεις του Α. Σαμαρά, αναφέρουν πως πρώτα πρέπει να καθοριστούν οι πολιτικές και εν συνεχεία τα πρόσωπα.