ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεμβάσεις στην εφεδρεία ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης

Παρεμβάσεις στην εφεδρεία ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης

Στην ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων στο μέτρο της εφεδρείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του.

Μιλώντας στο Βήμα fm, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί θα πρέπει να γίνει με τρόπο δίκαιο και ορθολογικό.

Σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το καθεστώς εφεδρείας στην Πολιτική Αεροπορία (σ.σ. υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν 21 μικρά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, ελλείψει προσωπικού λόγω του μέτρου της εφεδρείας), ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι θα υπάρξει κάποια κυβερνητική θέση για το ζήτημα, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το δικό του υπουργείο.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, ο υπουργός Υποδομών τόνισε: «Υπάρχει μία παρανόηση σχετικά με την κυβέρνηση. Δεν λύσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές, ούτε καν έχει γίνει προγραμματική σύγκλιση. Πρόκειται για μία κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και σκοπό και εδώ ακριβώς έχουμε συμφωνήσει».

Τόνισε τέλος, ότι κατανοεί τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Καστανίδη περί «συμμετοχής ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση συνεργασίας» απάντησε: «Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος απομακρύνεται από την κυβέρνηση στενοχωριέται».