ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες συναντήσεις τρόικας με Παπανδρέου και Σαμαρά

Κρίσιμες συναντήσεις τρόικας με Παπανδρέου και Σαμαρά

Σειρά συναντήσεων πραγματοποιούν από χθες τα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ήδη τα είπαν κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στην συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις δεσμεύσεις της χώρας για την νέα δανειακή σύμβαση.

Στην πρώτη επίσκεψη της τρόικας μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τέθηκε επίσης επί τάπητος η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Η. Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του ΣΟΕ καθηγητής κ. Γ. Ζανιάς.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Λουκά Παπαδήμο, δηλώσεις δεν έγιναν. Σίγουρο πάντως θεωρείται ότι η θεματολογία ήταν πάνω κάτω η ίδια, με τον προϋπολογισμό να κυριαρχεί στις συζητήσεις.

Σήμερα κρίσιμες συναντήσεις με Παπανδρέου – Σαμαρά

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα το πρωί στις 10.30, στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τον Παπανδρέου, η τρόικα θα δει τον Αντώνη Σαμαρά με την συνάντηση αυτή να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ αρνείται πεισματικά να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά η Κομισιόν και το ΔΝΤ , όπως ακριβώς είχε γίνει με την περίπτωση της Πορτογαλίας.

Έτσι τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αντίδραση του προέδρου της ΝΔ καθώς και στις πιέσεις που σίγουρα θα του ασκήσει η τρόικα.

Την Κυριακή τα στελέχη της τρόικας θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.