ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Αθλιότητα ο εκβιασμός για μισθούς και συντάξεις

Αλ. Τσίπρας: Αθλιότητα ο εκβιασμός για μισθούς και συντάξεις

Για άθλιο εκβιασμό κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο εκβιασμός ότι δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις είναι μια αθλιότητα» τόνισε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, υποστηρίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα αρκούν για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του δημοσίου.

«Ενδεχομένως να μη φτάνουν για να πληρωθούν και οι τόκοι και τα χρεολύσια στους πιστωτές. Αλλά επιτέλους ας το πούνε έτσι στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουμε την δόση για να μη λείψουν οι τόκοι από τους πιστωτές μας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας ότι οι δόσεις ουδέποτε έχουν πάει σε πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή δανείων, τόκων και τοκοχρεολυσίων.

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας όσον αφορά την παροχή εγγυήσεων προς της τράπεζες. «Οι μικροκαταθέτες, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, είναι όμηροι του τραπεζικού συστήματος, εδώ και δεκαετίες. Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδήμος. Άξιοι συνεχιστές τους οι πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Παπανδρέου», ανέφερε.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη φορολόγηση του πλούτου και την επιβολή δημόσιου κοινωνικού ελέγχου στις τράπεζες.