Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα με... Αυτιά και Θεοδωράκη! (video)

Newsbomb

Με έναν... απίστευτο τρόπο επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθόλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του, κατέθετε χαρτιά από παλαιότερες συνεντεύξεις του πρωθυπουργού (στον Γιώργο Αυτιά, στον Σταυρό Θεοδωράκη κλπ), κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει και εμμονή στο ψέμα.

«Η εμμονή στο ψέμα δεν είναι αρετή» είπε ο κ. Σαμαράς, ξεχνώντας τα χιλιάδες ψέματά του στον ελληνικό λαό - επί 2,5 - χρόνια, περί... success story και εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του όταν ήταν πρωθυπουργός, λέγοντας, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Eσείς βρήκατε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι σε βαθιά ύφεση, όπως εμείς. Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τις εξεταστικές επιτροπές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις, που ήδη έγιναν.

Παράλληλα, προσπάθησε να αποδημήσει όλες τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τον σίγουρο δρόμο και κυνηγά Χίμαιρες και θα ξαναφέρει την τρόικα, με άλλο όνομα» και πρόσθεσε: «Η μείωση του στόχου για το πλεόνασμα, θα φέρει αύξηση του αναγκαστικού δανεισμού και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φέρει αύξηση της ανεργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τα πάντα. Στο τέλος δεν θα έχει να δώσει τίποτα, σε κανέναν».

Αναφορικά με το χρέος, υποστήριξε «είναι βιώσιμο» καθώς «η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξαρτάται μόνο από την ονομαστική του αξία»

«Το χρέος δεν μπορεί να κουρευτεί. Αυτό θα μας φέρει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε.

Σε ένα κρεσέντο κινδυνολογίας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει λάθος όταν νομίζει πως η έξοδος από το ευρώ είναι αδύνατη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για να δραπετεύουν πιο εύκολα οι κρατούμενοι;», συνέχισε.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις μαρτυρούν τη σύγχυση και την πρόθεση για σύγκρουση με την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε ρήξη; Σε δημοψήφισμα;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

«Στη Σύνοδο του ΕΛΚ, δεν θα πάω ως αντίπαλος της ελληνικής κυβέρνησης. Θα στηρίξω τη χώρα», τόνισε.

«Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αρκεί η πυξίδα να μην είναι τα βράχια. Δείξτε υπευθυνότητα, για να σας στηρίξουμε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.