ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Η Ευρώπη δε συνοψίζεται μόνο σε τεχνικές συνομιλίες

Κωνσταντοπούλου: Η Ευρώπη δε συνοψίζεται μόνο σε τεχνικές συνομιλίες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της «Βρετανικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα» είχε η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους.

«Η Ευρώπη δεν συνοψίζεται μόνο σε τεχνικές συνομιλίες. Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά εκεί όπου οι ζωντανές κοινωνίες απλώνουν το χέρι η μία στην άλλη και εκδηλώνουν έμπρακτα την συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους» είπε η κα Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της «Βρετανικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα»

Όπως είπε, έθεσε προς την αντιπροσωπεία το θέμα της ανάγκης να «εκφραστεί με ηχηρό τρόπο σε όλα τα επίπεδα της βρετανικής κοινωνίας και πολιτικής σκηνής η αλληλεγγύη, ιδίως τώρα που συγκροτείται και η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους και είναι ακόμη πιο επιτακτικό να μάθουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ποιοι και πως δημιούργησαν αυτό το υπέρογκο χρέος, πώς φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, σε τι ωφελήθηκε, αν ωφελήθηκε, ο ελληνικός λαός και ποιο κομμάτι του χρέους είναι απεχθές, επονείδιστο, παράνομο και πρέπει να διαγραφεί».

Ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Oliur Rahman, Αναπληρωτής Δήμαρχος του δήμου Tower Hamlets του Λονδίνου, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ στην Ελλάδα πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και μέλη συνδικάτων για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμπαρασταθούμε στην ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό και να δηλώσουμε ότι θα εργαστούμε για να συμπαρασταθούμε στους αγώνες σας. Δεν είστε μόνοι σ΄ αυτήν την μάχη»

Ο Isidoros Diakides, Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Haringey του Λονδίνου, τόνισε: «Το σημαντικό σ΄ αυτήν την διαδικασία είναι ότι άνθρωποι από την Αγγλία μαθαίνουν απευθείας για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Ένα από τα πράγματα που εντυπωσιάζει εδώ είναι, ότι στο εξωτερικό μερικές φορές μαθαίνουμε για τα προβλήματα τα οικονομικά και τα κοινωνικά. Αυτό που βρίσκουμε εδώ είναι ο πολύ εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο ο ελληνικός λαός, τα ελληνικά κινήματα αντέδρασαν και αντιδρούν στην κρίση. Και από την άποψη των συλλαλητηρίων, των απεργιών και πολιτικών δραστηριοτήτων αλλά γενικά από την κοινωνική αλληλεγγύη που είδαμε. Αυτό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο από το οποίο πρέπει να μάθουμε όλοι στην Ευρώπη. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο πάντα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Ελλάδας»

Σχετικές ειδήσεις