ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την ιθαγένεια - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την ιθαγένεια - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ

Υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης σημείωσε νωρίτερα στη συζήτηση στη Βουλή ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής, καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα.

Όπως δήλωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ «αναμέναμε κάποιες βελτιώσεις του νομοσχεδίου αλλά μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι τέτοιο».

«Επιχειρείται να ενσωματωθεί στον ελληνικό πληθυσμό μια ομάδα που γκετοποιείται και ομαδοποιείται», είπε ο κ. Μαυραγάνης εξηγώντας ότι «αφήνουμε δίχως ιθαγένεια όσους είναι σε χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό στάτους και χωρίς εκπαίδευση». Οι ΑΝΕΛ θέλουν να δίνεται η ιθαγένεια μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης -τουλάχιστον με την ολοκλήρωση του Δημοτικού. Οι διαφωνίες των ΑΝΕΛ αφορούν και τις διατάξεις για τα εργασιακά και τις ειδικές οικονομικές ζώνες που προβλέπονται.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια όσον αφορά τυχόν βελτιώσεις, ενώ απέρριψε την τροπολογία του Ποταμιού, η οποία προβλέπει ως προϋπόθεση για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών την εξαετή φοίτηση στο Δημοτικό, και όχι, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, την εγγραφή του στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Η ΝΔ και Ποτάμι επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει.

Σχετικές ειδήσεις