ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ολομέλειας - Τα ξημερώματα η ψηφοφορία

LIVE: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ολομέλειας - Τα ξημερώματα η ψηφοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί για την επίτευξη συμφωνίας βάσει της ελληνικής πρότασης.

Αγωνία για τις διαφοροποιήσεις - Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Η συζήτηση άρχισε στις 15:00 σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διάσκεψη των Προέδρων η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να ξεκινήσει η διαδικασία στις 23:30 και να ολοκληρωθεί στις 03:00, πρόταση η οποία έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τα όσα αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια λίγο πριν από το μεσημέρι, η κυβέρνηση την κατέθεσε ως σχέδιο νόμου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το κείμενο της πρότασης επί του οποίου ζητά εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

Το κείμενο της ελληνικής πρότασης, που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνοδεύεται από επιστολή του πρωθυπουργού και αιτιολογική έκθεση.

Στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η κυβέρνηση μεταβαίνει με αυτή την πρόταση που έχει εγκριθεί ως βάση για να τη συζητήσει στο Eurogroup. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα απαντηθούν αιτιάσεις που εγείρονται από το εξωτερικό σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει.

Σχετικές ειδήσεις