ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο – Μεϊμαράκης: Το «ναι» της ΝΔ είναι χωρίς συναλλαγές – Δεν ταυτιζόμαστε με τα μέτρα (vid)

Μνημόνιο – Μεϊμαράκης: Το «ναι» της ΝΔ είναι χωρίς συναλλαγές – Δεν ταυτιζόμαστε με τα μέτρα (vid)

Η ΝΔ δίνει στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία αλλά πρέπει να υπάρχει στη συνέχεια συνεννόηση για βασικά ζητήματα, τόνισε ο εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την συμφωνία Ελλάδας εταίρων.

«Πρέπει να βρείτε τη γενναιότητα και το μηχανισμό να την υλοποιήσετε τη συμφωνία» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ο κίνδυνος δεν πέρασε, δεν έχει μηδενιστεί», τόνισε.

Τόνισε δε ότι είναι καλύτερη μία «κακή συμφωνία» από μία «μη συμφωνία».

Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι προεκλογικά: «Δώσατε ψεύτικες υποσχέσεις, υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και είστε υπόλογοι».

Επίσης, ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης είπε «Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι αφού τελειώνει το πρόγραμμα, η ΕΚΤ θα σταματούσε τη χρηματοδότηση;»

«Ποιος έκλεισε τις τράπεζες, με ποιανού υπογραφή έκλεισαν και πότε θα ξαναρχίσουν οι τράπεζες;».

«Αν λέτε ότι οι εταίροι σας εκβιάζουν να δείτε τί εκβιασμό ασκείτε εσείς σε εμάς», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρείτε την γενναιότητα όχι απλώς να ψηφίσετε την συμφωνία αλλά και να την εφαρμόσετε».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σας δώσαμε εξουσιοδότηση για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, δεν σας είπαμε ότι είσαστε αριστερή παρένθεση». «Το λέτε και το ξαναλέτε αυτό με την αριστερή παρένθεση» και ρώτησε: «Τι ζητάτε περισσότερο από την αντιπολίτευση;».

Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τι μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο ήπιο από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στην διαπραγμάτευση.

Σχετικές ειδήσεις