ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πέρασε με 153 «ναι» το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Βουλή: Πέρασε με 153 «ναι» το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους υπέρ από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές με τους εννιά απόντες να προέρχονται από την αντιπολίτευση, ενώ138 καταψήφισαν.

Ολοκληρώθηκε η «θυελλώδης» συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων που ξεκλειδώνει την υποδόση του 1 δισ. ευρώ με τους βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να λένε σε όλα «ναι».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και στα άρθρα του και στο σύνολό του.

Τα άρθρα 1,2,3,19 και 41, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επίσης ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (153 ψήφοι) ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (138 ψήφοι).

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμάς, Γεωργία Μαρτίνου, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης από την ΝΔ, ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ και οι Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων) και Γιάννης Σαχινίδης (Χρυσή Αυγή).

Σφοδρή ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αφορούσε κυρίως τα θέματα ξέων funds που θα μπορούν να αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια αλλά και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

tsipras boulh

«Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για αετονύχηδες»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «Τα κοράκια έγιναν αρνάκια και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγιναν λόγια του αέρα. Έπεα πτερόεντα».

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίδετε επιχειρήσεις σε πολύ κρίσιμους τομείς: τουρισμό, ναυτιλία, λιανικό εμπόριο»

«Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά προαπαιτούμενα, δεν αναιρεί έστω στο ελάχιστο, τα επίσης βαριά και βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν προηγούμενα, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα», υπογράμμισε.

«Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε» είπε μάλιστα προς τα κυβερνητικά έδρανα...

«Άμα δεν παραιτηθεί ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν τον Σαμαρά»

«Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, για να μην καταλήξει σαν τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά», κάλεσε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιμετώπισαν περιπαικτικά την «έκκλησή» του, ότι το λέει γιατί αγαπάει τον κ. Τσίπρα, ενώ κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, να μην γελάει γιατί «θα κλαίνε όταν θα συμβεί αυτό».

«Η οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας»

«Εικονική» και «προσωρινή» χαρακτήρισε την προστασία των δανειοληπτών, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «υποτάχθηκε πλήρως στις επιταγές των δανειστών».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αν δεν υπάρξουν νέες ρυθμίσεις, τότε, στις 15 Φεβρουαρίου θα αρθεί κάθε προστασία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, για τα καταναλωτικά δάνεια, αλλά και για τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου» και προσέθεσε ότι αντί για ελάφρυνση έχουμε πολλαπλασιασμό των μηχανισμών διεκδίκησης.

Σχετικές ειδήσεις