ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το καλοκαίρι, καθώς περιλαμβάνει δύο μεγαλειώδεις παραγωγές στο Ηρώδειο,

«στάσεις» σε αρχαία θέατρα της Ελλάδας και σε νησιά, συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Με νότες ιταλικού ρομαντισμού θα «γεμίσει» ο τροβαδούρος-«Τροβατόρε» του Βέρντι το Ηρώδειο, στις 10 έως τις 14 Ιουνίου

Η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, ένα από τα πιο γνωστά θρίλερ της όπερας, είναι η δεύτερη παραγωγή της ΕΛΣ στο Ηρώδειο, που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει, από 26 έως 29 Ιουλίου.

Η «ψυχανάλυση» είναι το θέμα που η ΕΛΣ θα παρουσιάσει, με το δικό της τρόπο, στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Η αίθουσα του θεάτρου Ολύμπια θα φιλοξενήσει όχι μία, αλλά τρεις σύγχρονες όπερες, «Τον Διωγμένο» της Ευαγγελίας Τόνια, «Τον Φρόυντ για εκείνη», του Ιωσήφ Βαλέτ και την «Παλίρροια», του Μπόρις Μπλάχερ.

Εκτός από τις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ.

Από το πρόγραμμα δεν λείπει η εκπαίδευση. Με τίτλο «Η όπερα, διαδραστικά, στα δημοτικά σχολεία», η ΕΛΣ επισκέπτεται Δημοτικά της Αθήνας και του Πειραιά. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και φιλοδοξεί να γνωρίσει, από μέσα, τον κόσμο της όπερας, στους μαθητές.

Τέλος, η ΕΛΣ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι δύο φορείς ξεκινούν μια σειρά από κοινές δράσεις, ενόψει της μεταφοράς της Λυρικής στο νέο κτίριο, την ανέγερση του οποίου χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.