ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα αποτελέσματα των βραβείων EMA Music Awards 2013

Τα αποτελέσματα των βραβείων EMA Music Awards 2013

Η Katy Perry κατέκτησε το βραβείο για την καλύτερη τραγουδίστρια στα ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία 2013 του MTV EMA Music Awards, στο Άμστερνταμ, ξεπερνώντας την τελευταία στιγμή τις Lady Gaga και Miley Cyrus. Αυτή ήταν η τρίτη κατάκτηση της πρώτης θέσης για την Perry στα ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία.


Για τις τρεις pop ντίβες, το βραβείο για την καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια ήταν η πιο σκληρή μάχη στα 20 χρόνια της ευρωπαϊκής τελετής απονομής των βραβείων του μουσικού καναλιού. Η Miley Cyrus βραβεύτηκε για το καλύτερο βίντεο κλιπ το "Wrecking Ball" κεφαλαιοποιώντας προφανώς την προκλητική της εμφάνιση στα αμερικανικά μουσικά βραβεία MTV τον περασμένο Αύγουστο.

Η αυτοβιογραφική ταινία του αντρικού νεανικού συγκροτήματος One Direction είχε επίσης μια «καλή νύχτα» κατακτώντας, το βραβείο για το καλύτερο ποπ συγκρότημα.

Στον αμερικανό ράπερ Eminem δόθηκε το βραβείο "Global Icon" μαζί με το βραβείο για τον καλύτερο hip- hop ερμηνευτή, μόλις μία εβδομάδα αφότου ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς κατά τα πρώτα μουσικά βραβεία του YouTube.

Ο Justin Bieber διατήρησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία στην κατηγορία καλύτερος άνδρας, ενώ η Beyonce και ο Bruno Mars κέρδισαν τα βραβεία για την καλύτερη live album και το καλύτερο κομμάτι αντίστοιχα.