ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι τρεις υπερπαραγωγές που θα σαρώσουν τα ταμεία

Οι τρεις υπερπαραγωγές που θα σαρώσουν τα ταμεία

Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο ανεβαίνει ο ''πυρετός'' του αμερικανικού box-office, καθώς παραδοσιακά την περίοδο των εορτών βγαίνουν στις αίθουσες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που σαρώνουν τα ταμεία

Μάλιστα στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη περίοδος ξεκινά αρκετά νωρίς, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, και οι προβλέψεις για τις ταινίες που θα τραβήξουν τον περισσότερο κόσμο στις κινηματογραφικές αίθουσες καλά κρατούν.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί του εορταστικού box-office είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πολυαναμενόμενο sequel, Αγώνες Πείνας: Φωτιά (The Hunger Games: Catching Fire), σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς, με πρωταγωνίστρια την πανέμορφη Τζένιφερ Λόρενς.

Η δεύτερη ταινία της σειράς συνεχίζει από εκεί όπου μας άφησε το πρώτο μέρος: η Κάτνις (Λόρενς) κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία να κερδίσει στους Αγώνες Πείνας. Μαζί με το δεύτερο φόρο από την Περιοχή 12, Πίτα Μέλαρκ (Τζος Χάτσερσον), κατάφεραν ως εκ θαύματος να μείνουν ζωντανοί. Η Κάτνις θα έπρεπε να νιώθει ανακουφισμένη, ακόμα και χαρούμενη. Άλλωστε, επέστρεψε στην οικογένειά της και τον παντοτινό της φίλο, Γκέιλ (Λιαμ Χέμσγουορθ). Ωστόσο, τίποτα δεν πηγαίνει όπως το ήθελε. Ο Γκέιλ είναι ψυχρός μαζί της και την κρατά σε απόσταση. Ο Πίτα της έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη. Και κυκλοφορούν ψίθυροι για εξέγερση εναντίον της Κάπιτολ - μια εξέγερση στη γέννηση της οποίας ίσως να συνέβαλαν η Κάτνις και ο Πίτα. Η Κάτνις ανακαλύπτει έντρομη ότι πυροδότησε μια αναταραχή που δεν μπορεί να σταματήσει. Και αυτό που την τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν είναι απολύτως σίγουρη ότι πρέπει να προσπαθήσει...

Θυμίζουμε ότι η πρώτη ταινία είχε κάνει ένα εντυπωσιακό ''άνοιγμα'' στα αμερικανικά ταμεία το 2012 και οι προβλέψεις κάνουν λόγο - και μάλλον δικαιολογημένα - για την πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, που αναμένεται να ξεπεράσει την επιτυχία του πρώτου μέρους.

Η δεύτερη υπερπαραγωγή που θα ''κοντραριστεί'' με τους Αγώνες Πείνας είναι ένα ακόμα sequel, το Χόμπιτ: Η ερημιά του Νοσφιστή (Τhe Hobbit: The Desolation of Smaug), το οποίο στην χώρα μας θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Δεκεμβρίου, την ίδια στιγμή δηλαδή που θα κάνει πρεμιέρα και στις ΗΠΑ.

Στο νέο έπος του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν) ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ (Ίαν ΜακΚέλεν) και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι (Ρίτσαρντ Άρμιταζ), συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ. Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού τους, οι ήρωες κινούνται Ανατολικά έχοντας να αντιμετωπίσουν στην πορεία τους τον Μπέορν (Beorn), με την τρομακτική ικανότητα να αλλάζει δέρμα, αλλά και γιγαντιαίες θανατηφόρες αράχνες. Όταν θα φτάσουν τελικά στο Μοναχικό Βουνό (Lonely Mountain) θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη...

Το μάρκετινγκ του δεύτερου μέρους της τριλογίας εστιάζει έξυπνα στην παρουσία των Γκάνταλφ και Λέγκολας, προσδίδοντάς του μια ''λάμψη'' από τον αγαπημένο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Τέλος η τρίτη ταινία, η οποία μάλιστα ήδη ''σπάει'' τα ταμεία και στην χώρα μας, είναι το Thor: Σκοτεινός κόσμος, η δεύτερη παραγωγή με τον υπερήρωα της Marvel, σε σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ και Τζέιμς Γκαν.

Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα των Εκδικητών (Τhe Avengers). Ο Thor (Λιαμ Χέμσγουορθ) δίνει μάχη για να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν. Μια σατανική φυλή που ηγείται ο Μάλεκιθ (Κρίστοφερ Έκλεστον), ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση, σκοπεύει να βυθίσει το σύμπαν στο σκοτάδι. Ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό θα τον επανασυνδέσει με την Τζέιν Φόστερ (Νάταλι Πόρτμαν) και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει τα πάντα.

Η έναρξη προβολής του Thor 2 ήταν μεγαλειώδης στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες όπου προβάλλεται. Η εκκίνηση του μάλιστα ήταν καλύτερη από εκείνη της πρώτης ταινίας και σίγουρα σε αυτό συνέβαλε η τεράστια επιτυχία του περσινούThe Avengers, το οποίο είχε συγκεντρώσει όλους τους υπερήρωες της Marvel, ανάμεσά τους και τον Thor.

A. T.

Διαβάστε επίσης:

Nymph()maniac: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την προκλητική ταινία